'becoming the iceman' Wetenschappelijk onderzoek in 2013 en het controleren van het immuunsysteem!

Updated: Jun 22, 2020

In 2013 heb ik meegedaan als "labrat" samen met 17 anderen aan een wetenschappelijk onderzoek. Hieren ben zijn een aantal (jonge) mannen en ik getraind door Wim Hof in Polen d.m.v. van ademhalingstechnieken, mindset/meditatie en koudeexposure. Daarna hebben wij in Nederland in het ziekenhuis een dode bacterie (endotoxine) ingespoten gekregen. Het onderzoek ging over of wij via de Wim Hof methode ons (autonome) immuunsysteem konden beïnvloeden. Het resultaat was uitgebreid in het nieuws, aangezien het idee dat wat meer met invloed op ons autonome immuunsysteem hebben dan gedacht werd.


Naast dat dit een ontzettend gave tijd was, veel leuke mensen heb leren kennen, heb ik veel onschatbare waarde aan ervaringen opgedaan! Deze kennis en gezondheidstechnieken pas ik nog dagelijks toe voor mijzelf en in mijn therapie aan andere mensen


Zie hieronder onze training er uit zag!

Bron: Voluntary activation of the sympathetic nervous system and attenuation of the innate immune response in humans


De Wim Hof methode heeft ontzettend veel gezonde effecten door de kortdurende intense stressprikkel, wat gezond is in tegenstelling tot chronische en ritme verstorende stress. - Modulatie immuunsysteem (afname inflammatie, afname pijn) - Het lichaam gaat meer bruin vet, meer mitochondrien in cellen en meer rode bloedcellen aanmaken waardoor onze gezondheid en ook weerbaarheid tegen kou en warmte groter wordt.


Rapportage van 'EenVandaag' over hoe ons Immuunsysteem bewust te beïnvloeden is.


Conclusie

De kou is voor homo sapiens niets nieuws. We zijn gemaakt om onszelf bloot te stellen aan stress van kou, hitte, beweging, dorst, honger enzovoorts. Het helpt om gezond en gelukkig te blijven of te worden.