'Now do you get it' documentaire van Nederlandse bodem over LSD pyschotherapie

Disclaimer: Dit artikel dient alleen ter informatie.


In de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw werd nog uitgebreid geëxperimenteerd met psychedelica, zoals LSD. Mede door de 'war on drugs' vanuit Nixon in de Verenigde Staten, bracht dit uitermate effectieve medicijn in de verdoemenishoek. Het is natuurlijk niet zo handig als een deel van de bevolking jouw politieke agenda in Vietnam in de weg staat met bedreigende ideeën van peace en love. Bij correct gebruik is LSD hartstikke veilig.


In Nederland zijn er ook onderzoeken uitgevoerd waaruit deze documentaire uitkwam. Het is een pareltje van eigen bodem: Dr. Jan Bastiaans was zenuwarts en hoogleraar psychiatrie en leidde het onderzoek. In de documentaire zien we een Nederlander die een concentratiekamp overleefde en hier over praat, echter heel feitelijk en zonder gevoelsbelevenis, dat kenmerkend is voor trauma. Nadat hij LSD krijgt toegediend begint hij zijn trauma te verwerken.


Waarschuwing: Het zijn beelden die wel heftig ervaren kunnen worden door de kijker. Op min 21 begint dit verwerkingsproces.


27 views0 comments

Recent Posts

See All