Een rapport over myocarditis (en sterfte) door vaccinatie

Updated: Jan 11

Hieronder valt een wetenschappelijk artikel te lezen dat is teruggetrokken door Elsevier zonder dat zij hier commentaar over geven (!!!). Een verklaring geven en dus transparantie (inzicht) bieden, is noodzakelijk voor het functioneren van wetenschap en democratie.


Het artikel gaat over de wellicht ware cijfers van myocarditis en sterfte door covid-19 vaccinatie. Sterfte door covid-19 vaccinatie via myocarditis is wetenschappelijk aangetoond (causaliteit). Het is alleen meer de vraag hoe vaak het nou echt voorkomt, want het niet signaleren door artsen en de onderrapportage, maakt dit lastiger te zeggen.


Het terugtrekken van dit artikel heeft wellicht te maken met 'withdrawal bias'. Bias betekend vertekening, ofwel een verstoord beeld van de werkelijkheid en dat kan komen door verschillende oorzaken. Het terugtrekken van een artikel komt niet veel voor. Corruptie, dogmatisch denken of een dramatisch slecht artikel zijn verklaringen. Als dat laatste het geval is dan dient dat wel beargumenteerd te worden.


Dr. Jessica Rose hoofdauteur van het artikel gaat de strijdt aan en heeft het artikel via een andere journal alweer online gezet. Dat is in mijn ogen terecht.


 

De titel luidt "A Report on Myocarditis Adverse Events in the U.S. Vaccine Adverse Events reporting System (VAERS) in Association with COVID-19 Injectable Biological Products".


Volledige artikel - hier en hier. Teruggetrokken artikel Elsevier - hier.


Samenvatting:

"Na de wereldwijde uitrol en toediening van de Pfizer Inc./BioNTech BNT162b2- en Moderna mRNA-1273-vaccins op 17 december 2020 in de Verenigde Staten, en van het product Janssen Ad26.COV2.S op 1 april 2021, in een ongekende Op deze manier hebben honderdduizenden personen ongewenste bijwerkingen (AE's) gemeld met behulp van het 'Vaccine Adverse Events Reports System' (VAERS). We gebruikten VAERS-gegevens om cardiale AE's te onderzoeken, voornamelijk myocarditis, gemeld na injectie van de eerste of tweede dosis van de injecteerbare COVID-19-producten. Het aantal myocarditis gerapporteerd in VAERS was significant hoger bij jongeren in de leeftijd van 13 tot 23 jaar (p<0,0001), waarbij ∼80% voorkwam bij mannen. Binnen 8 weken na de openbare aanbieding van COVID-19-producten aan de 12-15-jarige leeftijdsgroep, vonden we 19 keer het verwachte aantal gevallen van myocarditis bij de vaccinatievrijwilligers ten opzichte van standaard myocarditispercentages voor deze leeftijdsgroep. Bovendien werd een 5-voudige toename van het aantal myocarditis waargenomen na dosis 2 in tegenstelling tot dosis 1 bij 15-jarige mannen. In totaal deed 67% van alle gevallen zich voor met BNT162b2. Van de totale myocarditis AE-rapporten stierven 6 personen (1,1%) en hiervan waren er 2 jonger dan 20 jaar - 1 was 13. Deze bevindingen suggereren een aanzienlijk hoger risico op myocarditis na gebruik van injecteerbare COVID-19-producten dan voor andere bekende vaccins, en dit is ruim boven de bekende achtergrondcijfers voor myocarditis. Injecteerbare COVID-19-producten zijn nieuw en hebben een genetisch, pathogeen werkingsmechanisme dat ongecontroleerde expressie van SARS-CoV-2-spike-eiwit in menselijke cellen veroorzaakt. Wanneer je dit feit combineert met de tijdelijke relatie tussen het optreden en rapporteren van AE, de biologische aannemelijkheid van oorzaak en gevolg, en het feit dat deze gegevens intern en extern consistent zijn met opkomende bronnen van klinische gegevens, ondersteunt dit de conclusie dat de COVID-19 biologische producten zijn bepalend voor de gevallen van myocarditis die na injectie worden waargenomen."


 

Bronnen

https://jessicar.substack.com/p/a-report-on-myocarditis-adverse-events


Rose, J., & McCullough, P. A. (2021). WITHDRAWN: A Report on Myocarditis Adverse Events in the U.S. Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) in Association with COVID-19 Injectable Biological Products. Current problems in cardiology, 101011. Advance online publication. https://doi.org/10.1016/j.cpcardiol.2021.101011


Jessica Rose PhD, MSc, BSc , Peter A. McCullough MD, MPH , A Report

on Myocarditis Adverse Events in the U.S. Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) in

Association with COVID-19 Injectable Biological Products, Current Problems in Cardiology (2021),

doi: https://doi.org/10.1016/j.cpcardiol.2021.10101118 views0 comments

Recent Posts

See All